tiistai 17. heinäkuuta 2012

Muodin pieni ironinen kirja

En yleensä lue kirjoja, mutta tähän olen haksahtanut ihan totaallisesti! Siis aivan loistavia oivalluksia muodista ja siihen kuuluvista lieveilmiöistä, niiden pientä pilkkaamista ja itseironista huumoria. Jos muotia ei ota ihan kuoleman vakavasti, niin tälle kirjalle saa tosissaan nauraa!


Anteeksi huono kuvalaatu, piti pikaisesti saada kuva tästä loistavasta kirjasta. :)
Vaikka tässä pilkataan pilke silmä kulmassa eli suomalaisittain sanottuna piruillaan kaikille mitä oudoimille muodin ilmiöille, niin kyllä täällä totuuksiakin lauotaan. Ne pitää vaan pystyä ottamaan vitsillä mustan huumorin alta. ;)
 Kate Moss on kirjan mukaan täydellinen, joka onnistuu vaikka jätesäkissä näyttämään hyvältä, selvitetään miksi haute couturea on vielä ja mitä järkeä siinä on ja ruoditaan niitä kamalia trendejä joihin itsekin on sortunut joskus. Juurikin niihin jotka silloin näyttivät hyvältä, mutta jälkeen päin olet haukkunut itse itsesi ihan typeräksi, kun on tuon laittanut päälle.
Loistavia vertauskuvia, selkeää perehtymistä muodin taustoihin ja puolustelematonta asennetta epäkäytännöllisiin vaatekappaleisiin (jotka kuitenkin säilyttävät asemansa niiden epäkäytännöllisyydestä huolimatta).

Kannattaa lainata, jos on edes vähääkään miettinyt muodin ja vaatteiden syvintä olemusta ja haluaa nauraa hyville kielikuville. Tai sitten jos haluat varmentavat todisteet muodin hölmölle puolelle. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti