maanantai 12. joulukuuta 2011

Omaa rauhaa

Olen tässä nyt ollut tämän päivän itsekseni kotosalla. Mukavaa vaihtelua taas välillä, saa olla ja tehdä niinkuin huvittaa. Olen viettänyt aikaa ystäväni kanssa, ajellut, katsonut telkkaria, maannut sängyssä ja tehnyt ruokaa. (Solvelsin taas jotain omaani, ja tuli hyvää! Se oli kukkakaali versio makaronilaatikosta, kun en itse pysty enää sitä viljaa mässyttämään...)

Ennen kaikkea tämä oma rauha on antanut minulle aikaa miettiä asioita. Tai omaa itseäni ja muita. Totesin tässä ainakin, että sanomme liian harvoin toisillemme kuinka paljon välitämme toisistamme. Joskus emme ehkä ollenkaan. Olisi hyvä edes kerran sanoa se toiselle ääneen, koska äkkiä voi olla liian myöhäistä. Mutta jos siihen ei jääkkään enää mahdollisuutta, niin uskon kuitenkin, että ihminen, jonka menettää lopullisesti, tiesi olevansa pidetty. Mutta ihmiset sanokaa läheisillenne, kuinka tärkeitä he ovat teille! Se ei maksa mitään ja sillä saa vain hyvän mielen toisille aikaan. Ja itselle myös.

Mitäs minä sitte itsestäni oivalsin? No, ainakin sen, että "tunnelukkoni" on erityisen vahva. Löysin yhdestä Trendin bloggarin, Elina Tanskasen, blogista linkin testiin, joka paljastaa alustavasti, millainen on tunnelukkosi ( jos rupesi kiinnostamaan niin tästä pääset sinne...). Tulokseni oli erittäin osuva. Harvoin mikään testi antaa näin tarkkaa analyysiä itsestäni. Tämä ehkä vähän selkeyttää viime aikaisia ajatuksia ja pohdiskelujani itsestäni ja tekemisistäni. Tässä yksi osa siitä lopputuloksesta:

"Olet oppinut huomioimaan toisten tarpeita herkästi ja niinpä omat tarpeesi jäävät helposti sivuun. Jos asetat omat tarpeesi etusijalle, tunnet todennäköisesti syyllisyyden tunteita. Uhraudut, jotta et joutusi kokemaan syyllisyyttä siitä, että et ole huomioinut riittävästi toisia. Uhraudut omasta tahdostasi, et toisten vaatimuksesta, koska muiden tarpeet yksinkertaisesti ylittävät omasi. Saatat olla luonnostasi empaattinen, etkä halua toisten kokevan mielipahaa. Koet itsesi vahvaksi ja kannat vastuuta toisten hyvinvoinnista. Sinun on helppo olla toisia kohtaan ymmärtäväinen ja myötätuntoinen. Kuuntelet yleensä toisten ongelmia ja kerrot omistasi vähän."

Jesus, kun pelästyin tuon tekstin totuuden mukaisuutta... Tuo on niin totta, niinkuin ne loputkin analyysistä... No, onpahan ainakin miettimistä taas hetkeksi aikaa, miten noita voisi hieman laannuttaa itsessäni... Koska on ne aika puuduttavia elämänkumppaneita.

Ai niin ja se jauhelihakukkakaalilaatikko! Ihan sama valmistus periaate kuin makaronilaatikossa, mutta keitä kukkakaalit makaronin sijaan. Ja kannattaa sekoittaa sen munamaison sekaan sitä uutta valion maustetut rahkat yrtit versiota. Tulee muuten hyvää!
Että semmoisia tänään... Jos ei muuta, niin olen saanut ainakin hyvää ruokaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti