maanantai 14. toukokuuta 2012

Bisnessnainen vai vaatesuunnittelija?

Tällä hetkellä se olis se bisnessnainen, mutta kattoo nyt kuinka käy. Oon siis nyt lueskellu tätä ennakkoaineistoa mitä vaaditaan Jyväskylässä liiketalouden ja -hallinnon valintakokeissa. Eipä tässä mitään, ihan ok ymmärrän tuon suomenkielisen version, mitä nyt jotkut asiat menee ohitte, mutta tuo englanninkielinen versio! Niin on paljon hienoja sanoja, että mulla on tänään menny pelkästään kaks tuntia suomentaessa noita sanoja! No, eikö se siitä, on ainakin motivaatiota edes vähän enemmän kuin kirjoituksiin lukiessa. Eikä onneksi tarvitse lukea mitään kymmentä kirjaa, muutama kymmenen sivu vain, onneksi. :)
 Sitten se ei-niin-yksinkertainen-tehtävä. Nimittäin Kuopion muotoilijan linjan valintakokeisiin pitäisi tehdä sellainen oikein kiva etukäteishakemus. Aiheena on "Minä muotoilijana 2016", hakemuksen pitää olla kuvallinen eli visuaalinen ja siinä pitää olla oma kuva mukana. Ei kuullosta vielä niin pahalta. No, teeppä hakemus, jossa saa käyttää vain 20 sanaa! Pää on lyönyt tyhjää muutaman päivän, mutta joku haju siitä, miltä hakemus näyttää, on nyt. Menin sitten tänään hakemaan vähän tarvikkeita hakemusta varten, jos vaikka saisin niistä lopullisen käsityksen mitä teen.
 Tarvikkeet hain Seinäjoen Paperinauhasta ja ihmettelen, etten ole aiemmin vieraillut siellä! Kaikkea ihanaa askartelu tavaraa oli koko putiikki täynnä! Ja vaikka ei tykkäisi skräppäyksestä tai muuten askartelusta, niin kyllä sieltä löytyy kaikkeen muuhunkin pikkuniperrystä. Kaikki kartongit olivat todella söpön näköisiä, että pelkästään niistä inspiroitui jo!

Tämmönen paperi katras jäi käteen. Ja papereita oli kuitenkin vain se kolme. Nuo jälkimmäiset ovat nimittäin noiden ensimmäisten paperien käännös puolia! Mathtavaa paperin hyötykäyttöä, mutta aiheitta valinnan vaikeutta... :)

Miten on, onko siellä päässä muita jotka ovat menossa Jyväskylään tai Kuopioon valintakokeisiin? :)

P.S. Anteeksi kaikille tutuille, oli pakko vielä selittää tämä sama asia täällä, jonka oon jo teille miljoonaan kertaan toimittanut. :P

8 kommenttia:

  1. Onko suunnitelmissa hakeutua JAMKssa sinne muoti- ja vähittäiskaupan kärkeen? Mielenkiintoisia kursseja ainakin on tarjolla. (:
    Meillä oli tuo englanninkielinen artikkeli siellä pääsykokeissa vain suomenkielisessä esseessä, missä itse piti käsitellä aihetta. Rennosti vaan, tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juurikin sinne muoti- ja vähittäiskauppaan! :D Kiva kiitos pääsykoe infoista. helpotti vähän oloa... :) Niin ja kiitos kannustuksesta!

      Poista
  2. Täällä on yksi joka hakee kuopioon! Oikeestaan löysin tän blogin sitä kautta, kun googletin sillä tehtävän otsikolla :D Tänään mäkin tota visuaalista hakemusta yritin tehdä, mutta lopputulos muistutti enemmän 5-vuotiaan kerhoteosta, joten hakemus 1 minä 0 :D uutta yritystä vaan kehii!
    Tsemmpiä sulle molempiin pääsykokeisiin ja tsemppiä hakemuksenki tekoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, mahtava tietää, että on muitakin, jotka takkuaa sen hakemuksen kans! :D Onhan se tosi tuskallinen tehtävä, mutta tsemppiä sullekin ja kiitos kans kannustuksista! Kiva kun eksyit tänne ja varmaan ehkä nähdään sitten Kuopiossa! :))

      Poista
  3. Täällä kolmaskin Kumuun pyrkivä! Ja kuten joonakin, löysin blogisi kyseisen ennakkotehtävän kautta. Ah tätä luomisen tuskaa. :D Ite vielä pähkäilen, onko liian raisua koettaa väkertää kyseinen tehtävä pelkästään tietokoneen voimalla (photarilla).. Vai alanko itsekin leikkaa-liittämään, mene ja tiedä.. Tsemppiä sinnekin ja moikataa Kuopiossa, jos nähdään! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava, että teitä vierailee täällä, minä tykkään! :D Kiva kuulla muidenkin luomisen tuskia, kun olen itse ainut täältä pikkukylästä päin sinne tulossa. :) En usko, että se on liika raisua tehdä koneella... Itse oon ainakin pikkuisen sitä hyödyntäny. Tai aika paljon ;) Kiitosta paljon, sulle kans! Ja moikataan kun tavataan! :)

      Poista
    2. Hohoi! Tulin kurkkaamaan onko tänne ilmottautunu muita hakijoita ja ilmeisesti oli yks ja ajattelin tulla kyselemään että miten on tehtävän teko sujunu? Itelläni kävi niin että perjantaina rinta täynnä tarmoa marssin ihan koululle saakka sitä tekemään, mutta se mitä paperille tuli, näytti enemmän 5-vuotiaan kerhoteokselta kun tulevan "huippusuunnittelijan". Tujotin sitä hetken ja meinasin purskahtaa itkuun ja päätin että mietin asiaa uudelleen. Noh nyt oon saanu jotenkin jalostettua sitä ideaa ja tehny sitä eteenpäin, vaikka vielä on aikalailla kesken. Tosin työnjälki tuntuu edelleen 5-vuotiaan kädenjäljeltä, mutta ainankin se on sitten ihan omanäkönen (kai?) Ite oon menny sillä leikkaa-liima-taktiikalla (tai no nyt oon vaan leikannu) mutta aion vähän tietokonettakin hyödyntää. Musta kyllä pahasti tuntuu että ku ne näkee siellä sen mun tehtävän ni ne pitää mua jälkeenjääneenä ja nauraa pihalle...

      Anteeksi avautuminen, mutta kun kukaan muu ei oikein ymmärrä minkälaistä tämä sielunsa rikki repiminen ja sen vuodataminen paperille on! :D No ei vainaskaan. Saanko vielä kysellä sellasta että aiotko yöpyy siellä koululla vai onko sulla (tai teillä jos Jemde sattuu tän lukemaan) joku muu yöpaikka? Ite oon sinne koululle jäämässä yöks ja ajattelin että jos tietäis edes jonkun joka ois kans ni ei ois sit välttämättä niin yksinäistä! :D

      Poista
    3. Hello! Aikas tuskaisissa tunnelmissa kans, niinkuin sullakin... Se on tätä luomisen tuskaa, kun on perhana niin rajallinen työn koko kuin joku A4... Että ei kai siinä voi kuin liimata ja leikata. ;) Itte oon kans aika paljon senkin pohjalta menny ja olo on myös kuin viis vuotiaalla! Mutta ällös ny semmosia murehdi, että ne sut pihalle nauraa! Perhana, sitten ne nauraa mutki! :D Kyllä se varmasti on ihan sopiva niin kuin ehkä munkin (sain omani eilen valmiiksi). Ja eikä se mitää vaikka avauduit, saa avautua jos siltä tuntuu. :) Mä ainakin tiedän, että miltä se vuodattaminen tuntuu! :P

      Saa kysyä ja meinaan yöpyä koululla. Ja ihan kiva munkin tietää joku sieltä, koska oon ittekki ihan yksin matkas. :) Että kaiketi siellä tavataan sitten! :D

      Poista