sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Heräsihän ne viimein!

Tästä ensin linkki siihen mistä vouhotan täällä klik! Ja kun klikkaatte, huomaatte jonkun erittäin mullistavan jutun: nimittäin Vogue sanoo good bye anorektisille malleille sivuillaan! Edistysaskel!

Olen aina ollut vähän "pyöreämpien" mallien puolella muotimaailmassa, jossa pyöreät ihmiset ovat niitä normaaleja. Saattaa kuullostaa siltä, että itse normaliuden ja lievän ylipainon rajoilla heiluva pyllerö täällä yrittää piipittää, mutta uskon monien muidenkin olevan kanssani samaa mieltä. Eihän siinä pitäisi olla mitään kaunista, että anorektiset naiset alut, jotka muistuttavat androgyynisiä pikkupoikia, astelevat catwalkilla esittelemässä suunnittelijoiden luomuksia, jotka sitten loppu viimein tulevat meidän tavallisten ihmisten päälle. Ymmärrän, että vaate laskeutuu paremmin erittäin laihan mallin päällä kuin sellaisen jolla on hiukan rintavarustusta ja persettä. Mutta silti, eivät anorektiset mallit ole kovin hyviä roolimalleja, kun miettii, että jo yhdeksän vuotiaat tytöt (ja miksei pojatkin) miettivät armottomasti painoaan. Ei ole tervettä! Niiden tiitiäisten pitäisi juosta pihalla, sotkia itsensä mudassa ja tapella karkkipussista. Ja tietää niistä Pokemoneista enemmän kuin ruokien kalori määristä.

Tietenkään mallit eivät yksin ja suoraan lapsiin ja nuoriin vaikuta. He vaikuttavat ensin nuoriin naisiin ja ikuisiin laihduttaja äiteihin. Vaikka äidit kuinka yrittäisivät vaihvihkaa laihduttaa ja pitää sen salassa, niin lapsilla on uskomaton kyky havaita kaikki vanhempiensa tekemiset. Niin he sitten saavat vaikutteita, että pitää olla laiha, että voi olla kaunis. Ja vaikka äidit ja nuoret ja vanhemmat naiset kuinka haukkuvat anorektikko malleja, toivovat he usein salaa olevansa samanlaisia. Mutta se ei ole tervettä! Miettikää, tuossa artikkelissa sanottiin muutamien mallien nimet, jotka ovat kuolleet nuorina ihan vain hirveän alhaisen painonsa takia. Työnsä takia, jossa sitä vaaditaan! Miksi näitä ei ole aiemmin uutisoitu näyttävämmin? HÄ?

Suurin syy ovat tietenkin olleet kaikki lehdissä ja muotimaailmassa olleet vaikuttajat, jotka ovat luoneet nykyisen kauneusihanteen. He ovat vain sitten asettaneet vaatimukset nuorille tytöille, jotka haluavat malleiksi. Malleiksi niin kovaa, että heidän pitää näännyttää itsensä. Mutta onneksi he ovat tajunneet asian todellisen laidan. Onhan niitä luonnostaan erittäin laihoja ihmisiä, joilla aineenvaihdunta toimii niin hyvin, että se on ihan sama mitä he syövät, he pysyvät aina siinä normaalin ja alipainoisen rajamailla. Näitä ihmisiä on kuitenkin harvassa. Jos ne vaatteet kerran tulevat normaaleille ihmisille, niin miksi ei mallitkin voisi edes vähän muistuttaa niitä?

Anteeksi, tämä kuullostaa ihan hirveältä saarnalta, mutta olen oikeasti aivan innoissani asiasta! En tietenkään sano tässä, että kaikkien pitää syödä ja olla hieman pylleröitä, en todellakaan! Hoikka saa olla, jos tahtoo ja on luonnostaan. Vaikka ei olisi luonnostaan, saa silti muokata vartaloaan. Terveyden rajamailla pitää mielestäni silti pysyä. Sitä haluan sanoa. Ja en halua pilkata mallejakaan, työtäänhän he ovat vain tehneet. He eivät ole itse asettaneet paino ja pituus rajoja, vaan ne pöljät, jotka heidät näytöksiin ja kuvauksiin valitsevat. Mahtavaa, on alettu oikeasti ajattelemaan terveyttäkin sen kauneuden ja esteettisyyden lisäksi! Go Vogue!

Kiitos ja kumarrus, että jaksoit lukea. Oli pakko purkaa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti