maanantai 5. maaliskuuta 2012

Viljaton pizzapohja

Minähän en oikein pysty (enää) syömään viljaa, mutta mulla ei kuitenkaan ole keliakiaa. Testattu on! Mutta silti ei vain pysty, joten en niitä sitten syö. Monissa tilanteissa se kuitenkin hiukan rajoittaa sitä normaalia syömistä, ainakin muiden mielestä. No eipä. Pizzankin tein lauantaina itselleni!

Tein pitsapohjan sellaisen "todellisen karppaajan pizzapohjan" reseptin mukaan ja voin suositella sitä ihan muillekin pupeltajille. On se nyt helpompi väsätä tämä pitsapohja itse kuin alata leipomaan. Ja tämä on myös sopiva niille, jotka haluavat kokkaamisessa kokeilla aina jotain uutta. Niinkuin minä.
 Elikkä, elikkä, resepti on aivan tajuttoman yksinkertainen, ei paljoa tarvitse niinkuin kuvasta näkee.
Mutta se ohje menee näin:
Riko kulhoon kananmunat, vatkaa vähän ja lisää joukkoon kermaviili ja juustoraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muiden aineiden sekaan. Sekoita pikaisesti ja kaada seos pellille leivinpaperille. Levitä tasaisesti ja ohuelti. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10-15 min. Ota uunista ja laita täytteet pohjalle. Sitten paista uunissa vielä niin kauan, että juusto on sulanut.

Ohjee löytyikin sitten täältä, olkaatte hyvä, jos haluatte vielä tarkistaa. :)

 Varmasti nyt osa siellä ihmettelee, että mitä P*rkeleen psylliumjauhetta!? Niin mäkin ihmettelin ensin, enkä meinannut itsekään sitä ruokakaupasta löytää, mutta sieltä se löytyy! No, kun olin luovuttanut jo etsinnöissä, se pomppasikin sitten samalla hyllyllä vastaan kuin se leivinjauhekin! Heh, ei mikään ihme etten meinannut löytää, kun etsin kyseistä ainetta aivan tuskassa sokereiden ja makeutusaineiden puolelta... Ja minähän olen fiksu ja viisas abiturientti. Not.
 Ohjeissahan sanottiin, että kun kuivat aineet on sekoitettu "märkiin" aineisiin, niin pitää sekoittaa pikaisesti ja kaataa. Se pitää oikeasti suorittaa äkkiä, kun tuo psylliumjauhe alkaa heti turvota ja urakalla! Meinaan, että kiirus saattaa tulla.
 Tälläiseksi se paisui ensin...
 ...Sitten se lässähti kunnon pohjaksi. Ja pitsaan pitää laittaa ketsupin jälkeen oreganoa! Se on paljon parempaa siellä kuin pitsan päällä! Uskokaa pois. :) Ja voi sitä siihen päällekin laittaa myös, ei haittaa.
 Ja täytteinä olikin tomaatti-basilika tonnikalaa, salaatin lehtiä ja banaania. Banaani saattaa kuullostaa eksoottiselta, mutta kyllä se mulle ainakin maistui! Okei, en mä sitä varmaan sinne olis alunperinkään laittanut, jos jääkaapista olis löytynyt muuta laitettavaa. Mutta joku urpo ei ollu täyttäny mun jääkaappia...
 Juustot päälle ja uuniin...
Ja taddadaa! Täysin viljaton pitsa!

Muuten vielä vinkkinä, jos ei oikein pidä juustosta, jota tähän tulee paljon, ei kannata ottaa sitte sitä kaikkein vahvinta juustoa. Silloin välttää ällötysolon. Ja ähkyn.

Mutta kertokaahan, mitä mieltä olette tästä eksoottisesta pitsastani? Menisikö alas? :)

4 kommenttia:

  1. Vallan herkullisen näkööstä,mut ehkä banskun jättäisin pois ;p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan se vähän eksoottinen valinta, mut jos ei muuta niin vaikka kokeeksi ;)Laitetaanhan pitsan päällä paistumaan kananmuniaki. :)

      Poista
    2. Noo totta ! Mä ny kummiskaa en oo mikää hirveen innokas kokeilemaan uusia juttuja. Tuttu ja turvallinen on se mun juttu ;)
      T.minä joka unohti salasanansa. :D

      Poista
    3. No, se kyllä pitää paikkansa :)

      Poista