sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Luova kokki

Tämähän ei sitten tarkoita sitä, että olisin soveltanut jääkaapin antimista jotain syötäväksi kelpaavaa. Ihan tein ohjeen mukaan linssikookoscurrypaitosta (kauheen pitkä nimi...) ja hyvää tulikin. Meinas kuitenkin jäädä tekemättä koko eväs puutteellisen keittiöväline varaston takia...

Siihen ohjeeseen kuului tölkki kookosmaitoa ja purkki oli jääkaapissa. Mutta mulla ei ollutkaan sitten sitä tölkin avaajaa... Mutta siitä huolimatta apinan raivolla (ja nälkäsilmäisenä) halusin purkin auki ja niin mä sainkin!
 Tähän voisi kiteyttää sanonnan hätä keinot keksii... Tuo purkin kansi on juuri niin hakatun näköinen kuin voi olla! Onneksi Tätini, setäni ja serkut tulivat käymään perjantaina (en oikeasti sano heitä tädiksi ja sedäksi, mutta selventääkseni laiton nyt näin... Täti ja setä kuullostaa niin vanhalta. :D) ja toivat pienenä tupari lahjana vasaran, jossa on sisällä tasapäinen ja tähtipäinen ruuvimeisseli. Meisseleitä käytin hiukan talttoina vasaroidessani kanteen reikiä ja feikki-leathermanilla väänsin kannen väkisin auki. Prkle, jos mulla on nälkä niin kyllä mä sitä ruokaa kans saan!
 Voisin mä toki sen ohjeen laittaa tänne nyt samalla:

Linssikookoscurrypaistos 4:lle

  • 2dl linssejä (itse käytin punaisia)
  • 2rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 2tl curry jauhetta
  • n. 1tl mustapippuria ( en oikein määriä osaa sanoa, kun summissa yleensä laitan mausteet)
  • 3 porkkanaa
  • 2 tomaattia
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
Huuhtele linssit. Pilko sipuli, valkosipuli, tomaatit ja porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa (wokkipannu käy hyvin). Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota. Lisää porkkanat ja tomaatit ja kuullota nekin. Lisää linssit. kookosmaito ja vesi. Anna porista kannen alla miedolla lämmöllä n. 30 min. välillä hämmentäen.
 Aika simppeli ohje. Kattilan kannattaa olla sitten suuri! Mun piti nimittäin vaihtaa kesken kuullottamisen wokkipannuun, koska kattilani oli liian pieni.

 Kun lisäät nesteet paistokseen, se voi vaikuttaa hiukan vetiseltä, mutta niin sen aluksi kuuluu. Se ylimääräinen vesi kyllä haihtuu siinä puolessa tunnissa.
Ja tältä loppu tulos sitten näytti! Hyvää oli, vaikka itse sanonkin. Saan luultavasti syödä tuota muutaman päivän, sen verran iso annos tuli tehtyä!

Ja ihan vinkkinä, jos sattuu olemaan pupujen kaveri, eikä pidä mistään mikä on kasvanut maan alla, niin voi noita kasviksia korvata vaikkapa katkaravuilla, jauhelihalla tai tonnikalalla. Uskon, että ne passaavat ihan yhtä hyvin kuin pupujen eväätkin. :)

2 kommenttia: